Lumineus

Over

 

Over

Lumineus maakt films, serious games en tentoonstellingen. Verhalen vertellen is ons vak.
Verhalen die je raken, ontroeren, motiveren. In alle producties staat de mens centraal.

Onze films worden vertoond op televisie en in filmtheaters.

Lumineus is gevestigd in het AVhuis in Breda, een pand vol filmmakers en aanverwanten. Voor het ontwikkelen van bijzondere erfgoedprojecten hebben Carine en Jeroen Stichting Verhalis opgericht.

AVhuis - 1.jpg
 
 

 
 
Jeroen.jpg

Jeroen Neus

Jeroen Neus (Utrecht 1964) studeerde Audiovisuele Vormgeving aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Na zijn studie ging hij aan de slag als zelfstandig regisseur en producent en richtte Lumineus Filmproducties op. Hij maakte enkele korte documentaires voor Villa Achterwerk van de VPRO en diverse series voor Omroep Brabant zoals Neus in andermans zaken. De laatste jaren verbreden zijn activiteiten zich naar serious gaming en community-art, steeds in combinatie met film.

In 2004 won hij de jaarlijkse Toonbeeldprijs voor de fake documentaire Het blik van Wallsteijn.

Zijn werk kenmerkt zich door belangstelling voor de authenticiteit van mensen, of het gebrek daaraan. De toon in zijn films is vaak licht ironisch. Behalve vrij werk, maakt hij ook films in opdracht, vanuit dezelfde fascinatie voor menselijk gedrag.

Carine.jpg
 

Carine van vugt

Carine van Vugt (Heusden 1956) studeerde beeldende kunst aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Tot 2007 werkte ze voornamelijk als vormgever en samensteller van tentoonstellingen voor diverse musea en religieuze organisaties. Voor het kloosterdorp Steyl stelde ze een plan op om bezoekers het bijzondere erfgoed op allerlei locaties en in vele vormen te laten ervaren.

Na in enkele filmprojecten met Jeroen Neus te hebben samengewerkt, fuseerde zij in 2009 met Lumineus Filmproducties, dat sindsdien onder de naam Lumineus verder gaat. Door deze bundeling heeft Lumineus een brede mogelijkheid aan media en expertise in huis om ieder verhaal de meest passende vorm te geven.

 
 
Eva2.jpg

Eva hesemans

Eva Hesemans (1991) studeerde ArtCoDe in Tilburg (Academy of Art, Communication and Design) en is opgeleid als allround vormgever en experience designer. Vaardigheden die goed van pas komen bij het maken van films en het vormgeven van museale opstellingen.

Nicole.jpg

Nicole neefs

Nicole Neefs (1977) is de financiële en productionele duizendpoot van Lumineus. Zij verzorgt o.a. de administratie, maakt de facturen en houdt in de gaten of de schoorsteen van Lumineus kan blijven roken.

 
 

Lumineus werkt voor:

VPRO, AVRO, HUMAN, RKK, VRT, Omroep Brabant, Omroep Zeeland, Provincie Noord-Brabant, Stichting Verhalis, Gemeente Breda, Gemeente Tilburg, Gemeente Gilze en Rijen, Gemeente Venlo, TNO, Walibi World, RIBW, Breda's Museum, TV8, Moved, Natuurmonumenten, Autour de Vincent, NHTV, Universiteit van Tilburg, Vincent van Goghhuis, Baroniecollege, patiëntenvereniging NET-groep, Tender Jeugdzorg, Museum Scryption, Zusters van Liefde Tilburg, Blauwe Zusters SSpS van Steijl, Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid Tegelen, Julianazusters, Bosch500, Franciscanessen van Veghel, Franciscanessen van Oirschot, Erfgoed Brabant, BioProNeo, Fraters van Tilburg.