Lumineus
Reduitlaan 27-1.1
4814DC Breda
The Netherlands
+31 76 820 01 94

Over Lumineus

Lumineus maakt films, serious games en tentoonstellingen. Verhalen vertellen is ons vak. Verhalen die je raken, ontroeren, motiveren. In alle producties staat de mens centraal.

Onze films worden vertoond op televisie en in filmtheaters.

Lumineus is gevestigd in het AVhuis in Breda, een pand vol filmmakers en aanverwanten. Het AVhuis is slechts een gedeelte van ons grote netwerk van deskundigen, zowel op technisch, inhoudelijk als vormgevend gebied. Bij iedere productie worden de juiste mensen ingeschakeld die werken vanuit een zelfde passie en professionaliteit als wij.

volg ons op facebook

Jeroen Neus

Jeroen Neus (Utrecht 1964) studeerde Audiovisuele Vormgeving aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Na zijn studie ging hij aan de slag als zelfstandig regisseur en producent en richtte Lumineus Filmproducties op. Hij maakte enkele korte documentaires voor Villa Achterwerk van de VPRO en diverse series voor Omroep Brabant zoals Neus in andermans zaken. In 2004 won hij de jaarlijkse Toonbeeldprijs voor de fake documentaire Het blik van Wallsteijn.

Zijn werk kenmerkt zich door belangstelling voor de authenticiteit van mensen, of het gebrek daaraan. De toon in zijn films is vaak licht ironisch. Behalve vrij werk, maakt hij ook films in opdracht, vanuit dezelfde fascinatie voor menselijk gedrag. Hij is in staat complexe materie te vertalen naar een toegankelijke film. Met zijn films weet hij mensen te raken en te motiveren.

Carine van Vugt

Carine van Vugt (Heusden 1956) studeerde beeldende kunst aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Tot 2007 werkte ze voornamelijk als ontwerper en samensteller van tentoonstellingen voor diverse musea en religieuze organisaties. Voor het kloosterdorp Steyl stelde ze onlangs een plan op om bezoekers het bijzondere erfgoed op allerlei locaties en in vele vormen te laten ervaren.

De laatste jaren is film meer haar beeldtaal geworden. In 2009 fuseerde zij met Lumineus Filmproducties, dat sindsdien onder de naam Lumineus verder gaat. Binnen Lumineus maakte ze onder andere de films Brabantstoet, elke dag lezen en 10.000 verhalen van Liefde. Een terugkerend thema in haar werk is de ontroering over het menselijk (on)vermogen.

Carine en Jeroen zijn de drijvende krachten achter Stichting Verhalis waar ze zich toeleggen op het verfilmen van levensverhalen.

 

 


Lumineus werkt voor:

VPRO, AVRO, HUMAN, RKK, VRT, Omroep Brabant, Omroep Zeeland, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Breda, Gemeente Tilburg, Gemeente Gilze en Rijen, Gemeente Venlo, TNO, Walibi World, RIBW, Breda's Museum, TV8, Moved, Natuurmonumenten, Autour de Vincent, NHTV, Universiteit van Tilburg, Vincent van Goghhuis, Baroniecollege, patiëntenvereniging NET-groep, Tender Jeugdzorg, Museum Scryption, Zusters van Liefde Tilburg, Blauwe Zusters SSpS van Steijl, Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid Tegelen, Julianazusters, Bosch500, Franciscanessen van Veghel.